NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

A Szent György Szakkollégium is részt vesz a Kreatív Tanulási Program fejlesztésében

A Kreatív Tanulási Programban, az élményközpontú oktatási módszer fejlesztésének munkafolyamatában az RTK Szent György Szakkollégiuma is részt vett. A mentor oktatók és az NKE szakkollégiumok hallgatói foglalkozásait a közösségi tanulási program szabadon választott kurzusaként kéthetente 4 órában tartják, a legutóbbit Horgos Lívia adjunktus, a Szakkollégium igazgatóhelyettese vezette, melyen részt vett Nagy Bendegúz III. éves r. tisztjelölt, szakkollégiumi hallgató is.

A résztvevők megismerkedhettek a magyar (kontinentális), valamint az angolszáz büntető tárgyalás sajátosságaival. Összehasonlító módszerrel betekintés nyerhettek a két rendszer alapvető különbözőségeibe, illetve hasonlóságot mutató jellemzőibe. 

A hallgatók a témához és tanulási célhoz illesztve két filmrészletet is megtekintettek. Ezt követően feldolgozták, megbeszélték a látottakat, majd megtörtént az eredmények összegzése egyéni és csoport módszer szerint is.

A tanórán a hallgatók élénk érdeklődést tanúsítottak, aktív részvételükkel hozzájárultak a foglalkozás eredményességéhez. Az értékelés során egyértelművé vált, hogy a bevezetett kreatív, innovatív módszer alkalmazása alkalmas a kitűzött célok elérésére. Sikerességének egyik kulcsa, hogy a programot a benne részt vevő hallgatók és mentor oktatók magukénak érezve, a kezdeti kedvező tapasztalatokra építkezve folyamatosan fejlesszék.


Szöveg: Horgos Lívia, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Szent György Szakkollégium