NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Vámnapi elismerés az RTK munkatársainak

A Vám Világszervezet főtitkára, Kunio Mikuriya által adományozott elismerő oklevelet vehetett át a nemzetközi vámnapi központi ünnepségen a Rendészettudományi Kar három munkatársa. Simon Attila rendőr ezredesnek, a Rendészeti Kiképzési és Nevelési Intézet vezetőjének, Verhóczki János rendőr ezredesnek, a Tanulmányi Osztály vezetőjének, valamint Csaba Zágon pénzügyőr alezredesnek, a Vám- és Pénzügyőri Tanszék adjunktusának Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke adta át az elismerést.

Január 26-án, a nemzetközi vámnapon világszerte a vámszolgálatok munkatársait ünneplik 1983 óta, a brüsszeli székhelyű Vám Világszervezet (VVSZ) 1953. január 26-i első ülésnapjára emlékezve. A szervezet 184 országot tömörít, munkája a tagországok tevékenysége révén a világkereskedelem több mint 98 százalékát érinti. 

A VVSZ minden év szakmai programját a nemzetközi vámnaphoz kapcsolódóan hirdeti meg, egyben felkéri a tagállamokat a téma egész éven át tartó támogatására. 2023-ban a szervezet jelmondata a vámhatóságok megújulását helyezi előtérbe: „Az elkövetkező generációk tudásmegosztásra és vámszakmai büszkeségre történő nevelése.” Kunio Mikuriya főtitkár ünnepi üzenetében hangsúlyozza, hogy a szervezeti kultúra építésének egyik eszköze egy jól felépített tudásmegosztás az évtizedes tudással rendelkező vámtisztek részéről, ami több szakterület nézeteinek összegyűjtése mellett magában foglalja az oktatási intézményekkel és tudományos kutatásokkal történő együttműködést is


Szöveg: Suba László, Deák József

Fotó: Láng-Miticzky András (Nemzeti Adó- és Vámhivatal)
 


Címkék: Elismerések 2023