NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Baleseti helyszínelőkkel szakmai napon

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának baleseti helyszínelőivel közös gyakorlati napon vettek részt a negyedéves, nappali munkarendű közrendvédelmi hallgatók Felföldi Péter vezetésével.

A reggeli eligazítást követően Rabócz Tamás r. őrnagy, osztályvezető meghatározta, hogy az egyes hallgatók melyik balesethelyszínelő mellett látják el a felmerülő feladatokat. A nap folyamán pedig a terepi és az adminisztratív feladatellátást is megismerhették a végzős rendőr tisztjelöltek. 

Major Róbert r. ezredes, a Közbiztonsági Tanszék vezetője hangsúlyozta, hogy a közrendvédelmi és a közlekedésrendészeti tiszteknek és tiszthelyetteseknek szorosan együtt kell tudni működniük, mivel a szolgálatellátás során átfedések jelentkezhetnek. A hatékony együttműködés érdekében a későbbiekben is alapvető fontosságú, hogy rálássanak egymás tevékenységére. E cél elérésében nagy segítséget jelentenek az ehhez hasonló közös feladatellátások.

A tisztjelöltek ezúttal is hasznos tapasztalatokat szerezhettek a főváros forgalmi kockázatairól és a balesetek helyszínén végzett, valamint a kapcsolódó tevékenységek ellátása során. Emellett hallgatóink is hasznos segítségére lehettek az egyes baleseteknél a helyszíni szemlét végző kollégáknak a forgalom minél előbbi helyreállítása érdekében.


Szöveg: Felföldi Péter, Deák József

Fotó: Felföldi Péter


Címkék: Szakmai nap 2024