NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Bűnmegelőzési Expo-n vettek részt az RTK oktatói

Speciális szakmai programokat mutattak be a Bűnmegelőzési Expo-n, melyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett az ORFK Teve utcai székházának auditóriumában.

A rendezvényre meghívást kapott az RTK több oktatója is. Gyaraki Réka r. alezredes a Biztonságos digitális lét – online térben elkövetett bűncselekmények megelőzése című speciális pódiumbeszélgetésben vett részt. Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes és Frigyer László r. alezredes az NKE Egyetemi Polgárőrség képviseletében mutatta be a polgárőrség egyetemünket is érintő toborzási és mentorprogramját Ikladi Endre szolgálatvezetővel, a BPSZ szervezési alelnökével. Lippai Zsolt r. alezredes pedig a hallgatók részére szervezte meg a programon történő részvétel lehetőségét.
A sok különleges program közül nehéz volt választani, de kiemelkedett például a Bűn- és Balesetmegelőzési Centrumban szervezettek közül az „Öt állati szabadság” (online) képregény és oktatójáték bemutatása, ahol többek között Vetter Szilviával, a Közös ügyünk az Állatvédelem Alapítvány vezetőjével és Tóth Szabina szakállatorvos szakértővel folyt kerekasztal-beszélgetés. Nagyon érdekes volt még a „Mi osztályunk!” projekt bemutatása a Nemzeti Balesetmegelőzési Tanács részéről Topa Zoltán r. alezredes vezetésével.

Az auditóriumban szerveztek egy „Élő könyvtár” programot is, ahol korlátozott időre könyveket kölcsönözhettek, kérdezhettek és válaszokat is kaphattak a résztvevők. 

A színvonalas rendezvény a speciális programokon történő részvételen kívül kiváló alkalmat teremtett a meglévő szakmai kapcsolatok ápolására és fejlesztésére is.


Szöveg: Frigyer László, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Nagy-Tóth Nikolett Ágnes