NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Hallgatói Önkormányzat

Hallgatói Önkormányzat - Kik vagyunk mi?

A Hallgatói Önkormányzat minden felsőoktatási intézményben megtalálható, tagjai az adott karon kiválasztott hallgatók. A Hallgatói Önkormányzat tagja (továbbiakban: HÖK-ös) bárki lehet, aki affinitást érez arra, hogy a hallgatók érdekét képviselje. A kiválasztás pályázás útján történik a HÖK Választások keretében. A Rendészettudományi Karon a HÖK létszáma – a Kar hallgatóinak arányában – 12 fő.

Mit csinálnak a HÖK-ösök?

Alapesetben mindannyiunk a saját tisztségének, mandátumának tesz eleget, mindezek mellett képviseljük a Ti érdeketeket, napi kapcsolatban vagyunk a Tanulmányi Osztállyal, részt veszünk a Kari Tanács és a Szenátus ülésein, valamint különböző bizottságok tagjaiként is felszólalunk értetek.

A feladatunk összetett: a Kar hallgatói bármikor felkereshetnek minket sérelmeikkel, észrevételeikkel, véleményükkel, amelyet a HÖK tagjaiként rögzítünk és értékelünk. Ezen információkat továbbítjuk a Kar, illetve az Egyetem vezetősége felé, és javaslatokat is megfogalmazunk a hallgatók érdekében.

A szervezeten belül különböző referensi tisztségeket töltünk be. Tagjainkat és elérhetőségeiket az Elérhetőségek menüpontban találhatjátok meg. Keressetek minket akár e-mailben, akár telefonon, hisz értetek vagyunk!

Mindezek mellett a Hallgatói Önkormányzat tagjai szervezik számotokra a gólyatábort, a felezőbált, a gólyabált, illetve minden olyan kari/egyetemi rendezvényt, amivel színesítjük a mindennapjaitokat.

Ezentúl a HÖK tagjai számolják ki az ösztöndíjakat és továbbítják az illetékes szerv felé, intézik a szállóügyeiteket a kollégiumban, mindezen felül rengeteg olyan "apró" feladatot látnak még el, ami talán "láthatatlan" számotokra a mindennapokban.

Ahhoz, hogy az RTK HÖK működőképes legyen, elsősorban Rátok, hallgatókra van szükség. Az együttműködésnek a kulcsa a bizalom és a nyitottság. Forduljatok hozzánk bizalommal, használjátok ki a lehetőségeiteket, amelyeket a Kar és az Egyetem kínál, vegyetek részt az egyetemi rendezvényeken, hiszen ezen programokat Nektek szervezzük, hogy jobban teljenek a mindennapok.

Végezetül egy alumni HÖK kollégát idéznék:
"Ne feledjétek; közületek, de értetek!"

Koósz Nóra
Rendészettudományi Kar
Hallgatói Önkormányzat
Elnök

Rendészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Választmánya