Tömegpszichológia – a sikeres csapatszolgálati bevetés kulcsa

A Rendészettudományi Karon október 26-án délután zajlott le a Szent György Szakkollégium és a Közbiztonsági Tudományos Diákkör közös szervezésében a Tömegpszichológia – A sikeres csapatszolgálati bevetés kulcsa című tudományos konferencia.

A konferencián dr. Farkas Johanna PhD adjunktus előadása hangzott el A tömeges méretű illegális migráció pszichés következményei a rendészeti feladatellátás során címmel. Az előadás az adjunktus kutatásain alapult, ami a határon szolgálatot teljesítő rendőrök pszichés állapotát és az életükben beállt változásokat mérte fel a határszolgálat után. Farkas Johanna szót ejtett továbbá a rendőröket érintő extrém munkahelyi stresszről is.

A második előadó Bocsó Péter rendőr százados, a Készenléti Rendőrség csapatszolgálati kiképzője volt. A százados kitért a tömegpszichológia gyakorlati alkalmazására a csapatszolgálati bevetések során, szólt a tömegkezelés és a tömegoszlatás különbségeiről és beszélt a partnercsoport működéséről rendezvénybiztosítási feladatok során. Előadását gyakorlati példákkal és videókkal tette színesebbé.


Címkék: hírek 2017 TDK