A Rendészettudományi Kar volt hallgatója a Pro Scientia aranyérmesek között

Koller Marco, a Rendészettudományi Kar (RTK) idén végzett migráció szakirányos hallgatója átvette a Pro Scientia Aranyérmet.

Volt hallgatónk, jelenleg a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal munkatársa a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) befejezése alkalmából rendezett ünnepi ülésen vette át a már korábban odaítélt elismerést. Témavezetője, prof. dr. Sallai János r. ezredes, az RTK egyetemi tanára elismerő oklevelet kapott. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács ünnepségén, amelyet november 20-án tartottak a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, sok hallgatót és oktatót díjaztak magas színvonalú tudományos munkájáért. A Pro Scientia Aranyérmeket és a témavezetőknek járó okleveleket dr. Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, prof. dr. Szendrő Péter egyetemi tanár, az OTDT elnöke és Csányi Attila, az aranyérmeseket támogató Bonafarm Zrt. vezérigazgatója adta át. Az ünnepségen jelen volt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki a többi között azt mondta, hogy az egyéni tehetség még magánügy, de a tudás kibontakoztatása már fontos nemzeti ügy.

Koller Marco elismeréséről és tudományos tevékenységéről bővebben itt olvashatnak: http://archiv.uni-nke.hu/hirek/2017/07/28/a-tudomany-kapujaban-koller-marco .

Fotó:OTDT