RTK-s siker a Koronaőr Alapítvány lövészversenyén

A Rendészettudományi Kar (RTK) csapata bizonyult a legjobb rendészeti csapatnak, dr. Gáspár Miklós r. alezredes pedig első lett a rendészeti kategóriában.

Január 10-én rendezték azt a meghívásos lövészversenyt, amely a Szent Korona hazaérkezésének 40. évfordulója alkalmából Pajtás Ernő koronaőr ezredesnek állít emléket, aki a második világháború során megóvta a nemzet egységét jelentő koronázási ékszereket. A Koronaőr Alapítvány szituációs lövészversenyén a honvédségi és rendészeti szervezetektől érkezett résztvevőknek hat pályán kellett tanúbizonyságot tenni lőkészségükről – mondta el dr. Gáspár Miklós. 

Az NKE RTK csapata (dr. Gáspár Miklós r. alezredes, Cserhalmi Pál r. őrnagy, Bánházi György r. főtörzsőrmester) elnyerte a legjobb rendészeti csapatnak járó – az Országgyűlés elnöke által 2017-ben alapított – vándorfokost, melyet a nyertes egy évig birtokolhat. A díjat ünnepélyes keretek között dr. Hende Csaba volt honvédelmi miniszter, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke adta át a csapat részére.

Az egyéni verseny rendészeti kategóriában dr. Gáspár Miklós r. alezredes az első helyezést érte el.

Az RTK oktatóinak sikeréhez az is hozzájárult, hogy a kar  vezetése, az NKE Sportegyesület és az NKE SE Lövész Szakosztály jelentős anyagi és erkölcsi támogatást nyújtott a felkészüléshez és a részvételhez.