NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Esküt tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tisztjelöltjei

Február 19-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetői előtt letette esküjét a NAV 36 véglegesített tisztjelöltje, miután sikeres tisztjelölti vizsgát tettek.

A véglegesített pénzügyőr tisztjelöltek Molnár Tamás helyettes államtitkár, a NAV vezetőjének vámszakmai és nemzetközi ügyekért felelős szakmai helyettese előtt tették le esküjüket. A helyettes államtitkár beszédében kiemelte, hogy az eskütételnek történelmi hagyománya van, és az eskü egy életre kötelez. A tisztjelölteket arra buzdította, hogy már az egyetemi éveik alatt törekedjenek – az elméleti tudás megszerzésén túl – minél több gyakorlati tapasztalat összegyűjtésére, elsősorban a szakmai gyakorlati idő alatt. Dr. habil. Hautzinger Zoltán, az NKE Rendészettudományi Karának oktatási dékánhelyettese megköszönte a NAV vezetőinek a tisztjelöltek képzéséhez nyújtott támogatást. Mint fogalmazott, a most esküt tettek nagyon komoly, szép hagyományokkal rendelkező szervezethez tartoznak. A tisztjelölteket arra intette, hogy amint azt esküjükben vállalták, viselkedjenek és tanuljanak a NAV tisztjelöltjeihez, az NKE hallgatóihoz méltóan az egyetemen és az egyetem falain kívül is.

Az ünnepségen megjelent Szabó Károly pénzügyőr vezérőrnagy, vámszakmai szakfőigazgató, dr. Vankó László pénzügyőr dandártábornok, a NAV bűnügyi főigazgatója, valamint a NAV és az NKE több vezetője és munkatársa.

 

Szöveg: Suba László

Fotó: Izápi Laura (NAV)


Címkék: 2018 NAV eskütétel