NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Jól szerepeltek az RTK-sok a honvédségi lőversenyen

Április 19-én rendezte meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központja az ORFK nagytétényi lőterén az I. Katonai Rendész Kupa Szolgálati Fegyveres Lőversenyét, amelyen az NKE Rendészettudományi Karának hallgatói szép sikereket értek el.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karát Takács Réka Gyöngyvér r. tisztjelölt, Kóczán László r. hallgató és Kovács Balázs r. hallgató képviselte. Mint Szikszay Tamástól, az NKE Lövész Szakosztály RTK Szakcsoport vezetőjétől megtudtuk, a verseny 100 lövéses IPSC szabályrendszer alapján zajlott, 6 pályán IPSC lapokat, valamint fém célokat kellett leküzdeniük a három főből álló csapatoknak. A versenyzők Glock 17, H&K USP, illetve P9RC típusú maroklőfegyverrel szerepelhettek, jelen esetben a végrehajtás Glockkal történt. A megmérettetésen szituációs lövészet jelleggel felkötött kézzel, csak működtető kézzel, fedezékhasználattal, ülő, illetve térdelő testhelyzetekből kellett leadni a lövéseket. A célok 4 és 35 méteres távolságon belül voltak elhelyezve, ezek között volt, amit mozgásból kellett leküzdeniük a versenyzőknek. A rendezvényen többnyire katonai csapatok képviseltették magukat, de a társszervek közül többet is meghívtak. Csapatban első helyen a Terrorelhárítási Központ, második helyen a Budapesti Rendőr-főkapitányság, harmadik helyen a Katonai Rendészeti Központ I. számú csapata, negyedik helyen pedig a Készenléti Rendőrség Köztársasági Elnöki Őrsége végzett.

A Rendészettudományi Kar csapata a 20 induló egység közül a 8. helyet szerezte meg. Egyéni pontozásban Kovács Balázs a 14., Kóczán László a 21., Takács Réka Gyöngyvér pedig a 40. helyen végzett a 62 fős mezőnyből.