NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Iron Night harmadszor

Május 8-án, a kari napok keretén belül harmadik alkalommal került sor az Iron Night sportrendezvényre, amely a testedzés különböző formáit, illetve az egészséges táplálkozást igyekezett megismertetni a hallgatókkal egy hangulatos, szabad, kötetlen program keretében.

A hagyománynak megfelelően a rendezvényt az esti órákban, 18 órától éjfélig tartottuk, ezzel is egy „buli” hangulatát idézve, amely azonban az edzőteremben zajlik, a szórakozást pedig a sportolás és a versenyzés jelenti. Az esemény főszervezője a HÖK képviseletében Tasnádi Bence volt, a támogatók szervezését, az adminisztrációt, a protokolláris feladatokat kiválóan és magas színvonalon hajtották végre a hallgatók, minden engedély, meghívás, logisztikai kérdés maradéktalanul megoldódott. A rendezvény főrendező posztjára engem kértek fel, amit szívesen elvállaltam, és igyekeztem a legszínvonalasabb vendégelőadókat, programokat biztosítani.

A rendezvényen helyet kapott három verseny: egy erőemelő, egy saját testsúlyos, illetve egy szórakoztató-bemutató akrobatikus street-workout versenyszám, ezen felül folyamatosan edzések, szemináriumok és előadások folytak az aulában, a konditeremben, illetve a két funkcionális edzőteremben.

A rendezvényen közel száz hallgató vett részt, és a rendezvénysorozat történetében először az ÁKK és a NETK hallgatói is képviseltették magukat résztvevőként és versenyzőként is. Dr. habil. Kovács Gábor r. dandártábornok, oktatási rektorhelyettes megnyitó beszédében hangsúlyozta a sport fontosságát, illetve az NKE SE teljes körű támogatását, majd Juhász Dóra, a SOTE végzős hallgatója tartott előadást a vitaminokról és táplálékkiegészítőkről.

Igényként merült fel a hallgatók részéről, hogy foglalkozzunk előadás szintjén a futással és az atlétikával, mivel ezek a Rendészettudományi Kar tantervében szerepelnek mint számonkért tantárgyak, így a következő előadást meghívásunkra Zemen János mesteredző, az UTE közép- és hosszútávfutásért felelős szakembere, valamint Szabó Dezső szakosztályvezető tartotta.

Az előadások után, illetve velük párhuzamosan megkezdődtek az edzések, illetve a versenyek. A crossfit teremben az RTK-GYM edzői gárdája, Bucskó Rita r. hadnagy, illetve Pethe Sándor püőr. hadnagy tartott interaktív edzést és mozgásminta-szűrést, illetve Kiss Dávid vendégoktatónk, az Oldschool irányzat oktatója mutatta be eszközeiket és gyakorlataikat az érdeklődőknek.

A küzdősport és funkcionális teremben Kovács Krisztina TRX- és strechingoktató tartott színvonalas és vidám hangulatú foglalkozást, a nyújtást és az edzés utáni regenerációt helyezve fókuszba, mellette Festorazzo Anetta, a Westend Sportaréna oktatója TRX és crossfit gyakorlatokkal várta vendégeit, az aulában pedig Sipos Alexandra elsőéves hallgatónk képviselte Sütik Birodalma nevű blogját, ezúttal egészséges desszertek receptjeivel, és egy kis kóstolóval készült a sportoló hallgatóknak és vendégeknek.

A konditeremben Kószás Erik meghívott edző crossfit csapata tartott nyílt edzést és tanácsadást az érdeklődőknek, a harmadéves Simon Tamás hallgatónk pedig az erőemelő versenyt vezényelte fáradhatatlanul, egészen a rendezvény végéig.

A saját testsúlyos versenyszámok vezénylését magam láttam el, szakmai segítőm és helyettesem Gottlieb Ádám r. őrmester, végzett hallgatónk, az RTK-GYM segédedzője volt.

A street workout bemutatón hallgatóink olyan teljesítményt nyújtottak, hogy komoly tárgyalásokba kezdtünk egy klub létrehozásáról, melyhez támogatásomról biztosítottam őket, erre várhatóan a következő félévben kerül sor, új szakosztályként.

Az este legrangosabb vendégeként 21 óra körül köszönthettük körünkben Vasvári Nikolettet és Berkes Lászlót, a hazai rendőr testépítés sport legmeghatározóbb alakjait, akiket külön köszönet illet, mert külföldről, az Európa-bajnokságról éppen hazaérkezve is időt és energiát szakítottak, hogy elfogadják meghívásunkat, és beszélgessenek hallgatóinkkal, ők természetesen a várt érdeklődéssel és számos kérdéssel fogadták vendégeinket.

A versenyeken számos értékes nyereményt került osztottunk ki, az esemény támogatói a Red Bull, a Biotech USA, a Perskindol, illetve a Westend Sportaréna volt.

Az estét Tóth Barbara r. hadnagy, végzett hallgatónk táplálkozástani tanácsadása és előadása zárta, melyet a jóval éjfél utáni időpont ellenére is nagy érdeklődéssel hallgatott végig a közönség.

Összességében elmondható, hogy a két évvel ezelőtt hagyományteremtőnek indult I. Iron Night színvonalát nemhogy újból megközelíteni, de még túlszárnyalni is sikerült, számos sportbarátság és sportdiplomáciai kapcsolat született a kiváló hangulatú, bár igen fárasztó este alatt, jelesre vizsgázott a HÖK szervezőgárdája, vendégeink elismeréssel szóltak a hallgatók felkészültségéről, fizikumáról és lelkesedéséről.

Szöveg: Fonbank Roland r. őrnagy
NKE SE RTK GYM vezető edző
Iron Night főrendező

Fotó: Szaló Roland r. hallgató


Címkék: hírek sport 2018