NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Kiadvány volt doktoranduszok munkáiból

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) Alumni Osztály tagjainak doktori munkáiból született kiadványt mutattak be a napokban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A könyv szerzői között van Dr. Hegedűs Szilárd, az NKE ÁKK oktatója, kutatója is.

A kétkötetes kiadványban hét volt doktorandusz hallgató doktori disszertációjának monográfiája kapott helyet. A kötetek szerkesztője és a sorozat alapítója Dr. Szabó Csaba r. őrnagy. Az NKE Rendészettudományi Kar Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék oktatója köszöntőjében az összetartás és a tudományos pályakövetés fontosságára hívta fel a résztvevők figyelmét. Beszédében hangsúlyozta, hogy a köteteket már sorozatként mutathatja be, mivel immáron harmadik alkalommal jelent meg a kiadvány, amelynek előszavát Prof. Dr. Sallai János r. ezredes. tanszékvezető egyetemi tanár írta. 

A könyvbemutatón Molnár Dániel, a DOSZ általános elnökhelyettese köszöntőjében kitért a doktorandusz lét nehézségeire és szépségeire, a jelenleg zajló jogszabályi változásokra, valamint a szervezet eddig végzett munkájára és a jövőbeni terveire. Emellett méltatta a DOSZ Alumni Osztály tevékenységét, amelynek köszönhetően jelent meg a most bemutatott kötet is. A rendezvényen Dr. Szalay Zsigmond Gábor, a Szent István Egyetem oktatója Dr. Csapó László társszerző munkásságát mutatta be, és méltatta az elért tudományos eredményeket. A könyvbemutató zárásaként az Ismerős Arcok: Nélküled c. számát Iván Dominik, az RTK II. éves biztonsági szakirányos hallgatójának feldolgozásában és előadásában hallgathatták meg a jelenlévők.   

A kötet szerzői: Dr. Csapó László (Szent István Egyetem), Dr. Csege Gyula (Debreceni Rendőrkapitányság), Dr. Hegedűs Szilárd (Nemzeti Közszolgálati Egyetem), Dr. Keresztes Gábor (Soproni Egyetem), Dr. Kövér László (Debreceni Egyetem), Dr. Rámháp Szabolcs (Széchenyi István Egyetem), Dr. Szabó Katalin (Szent István Egyetem). 

 


Címkék: DOSz kiadvány