NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Befogadó ünnepség a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán

Az ünnepélyes eskütételt követően 18 ifjú pénzügyőr hadnagyot köszöntött dr. Vankó László pénzügyőr dandártábornok, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóságának vezetője július 2-án reggel.

A tisztek néhány napja vették át diplomájukat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán, és a szombati ünnepélyes tisztavató ünnepség után, hétfőn reggel megkezdték hivatásos szolgálatukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.

Az ünnepségre meghívást kaptak azon szervezeti egységek vezetői, akiknek a személyi állományában szolgálatot fognak teljesíteni a pályakezdő pénzügyőrök, továbbá az NKE RTK Vám- és Pénzügyőri Tanszékének oktatói, így dr. Szabó Andrea PhD pénzügyőr ezredes, tanszékvezető egyetemi docens, Magasvári Adrienn pénzügyőr alezredes, tanszékvezető-helyettes, dr. Szendi Antal pénzügyőr ezredes, tanár és dr. Pálinkás András pénzügyőr alezredes, tanár, a frissen végzettek egykori osztályfőnöke.

A Bűnügyi Főigazgatóság vezetője felelevenítette saját élményeit a munkába állás első napjával kapcsolatban: hogyan érezte saját magát, miután diplomát szerzett a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi nyomozói szakán, a Rendészettudományi Kar jogelődjénél. Az ünnepség végén a főigazgató gratulált az elmúlt három év teljesítményéhez, amit a volt hallgatók a tanulmányok, a sport és a közösségi élet területén nyújtottak. Köszönetét fejezte ki a tanszék és a kar oktatóinak a jelenlegi és a korábbi években felvételt nyert hallgatók elméleti felkészítésének magas színvonaláért.

A többéves tapasztalat szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végzett hallgatók a bűnügyi szakterületen jól beválnak, mert hamar képessé válnak arra, hogy az egyetemen tanultakat hasznosítani tudják a munkavégzés során. Dr. Vankó László arra biztatta az új kollégákat, hogy az egyetemen tanult elméleti tudást alkalmazzák a gyakorlatban is, azonban felhívta a figyelmüket az írott és íratlan szabályok betartására. Mint mondta, a gyakorlati tudásra kizárólag gyakorlati munkavégzés útján lehet szert tenni, ezért arra buzdította az ifjú pénzügyi nyomozókat, hogy aktívan, érdeklődően, csapatjátékosként vegyenek részt a mindennapi munkában: bátran kérdezzék a tapasztaltabb kollégákat, vegyék fel a ritmust, és igyekezzenek szorgalommal, kitartó munkával minél hamarabb beállni a sorba. Ebben segíteni fognak a pályakezdőknek azok a kollégák, akiket az igazgatóságokon mentorként melléjük rendelnek a vezetők. A NAV bűnügyi főigazgatója végül hangsúlyozta: a nyomozói munka embert próbáló tevékenység, ezért fontos a rendszeres sportolás, a mentális karbantartás, hogy a kollégák minden szempontból helyt tudjanak állni és képesek legyenek megfelelni a velük szemben támasztott követelményeknek.

Szöveg: dr. Szabó Andrea PhD püőr. ezredes


Címkék: hírek ünnepség 2018