NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Fegyveres Biztonsági Őrök komplex versenyén hallgatóink győztek, és ezüstérmet is hoztak

A hétvégén tartották a Magyar Fegyveres Biztonsági Őrök Szakmai Egyesülete rendezésében a Fegyveres Biztonsági Őrségek IX. Országos Csapatlőversenyét, amelyre Karunk is meghívást kapott. A már több éves hagyománynak megfelelően két csapattal indultunk; a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék; valamint az NKE SE Lövészszakosztálya által válogatott versenyzőkkel. A komplex ismereteket felmérő erőpróbán a csapatoknak az elméleti tudásukat is bizonyítani kellett, az akadálypályával kombinált két lőfeladat mellett. Hallgatóink nem vallottak szégyent: az induló felsőoktatási intézmények kategóriában az RTK-s hallgatókból álló NKE SE Lövészszakosztály csapata 1. helyezést ért el, az RTK Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszékéé pedig a dobogó második fokára állhatott.

Az aranyérmes, lövészszakosztály rendőr tisztjelölt csapatának összeállítása:

Bűnügyi szakirány: Barcsi Lilla Szilvia, Kadosa Erik, Lakatos Anett, Piedl Márk Gyula.

A határrendészeti szakirányt pedig Őri Péter képviselte.

A Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék biztonsági szakirány hallgatói csapata: Gelencsér Gábor Dániel, Hangácsi Ádám, Juhász Balázs, Molnár Martin, Varga Máté. (Felkészítő oktatók: Kovács Sándor r. ezds., dr. Gáspár Miklós r. alez., Szabó Csaba r. őrgy.)

Az egyetemi csapatok, így Karunk két csapatának indulását a Rendvédelmi és Magánbiztonsági Oktatásért és Kutatásért Alapítvány (REMOK) támogatta.

Szöveg: Dr. Gáspár Miklós rendőr alezredes

Fotó: Dr. Gáspár Miklós rendőr alezredes