NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Rákosmenti Rendvédelmi és Katonai napokon

Karunk biztonsági szakirányos másodéves nappalis hallgatói, idén is sok szakmai tapasztalatot és élményt szerezve részt vettek, a XVII. kerület, Rákosmente Önkormányzata által, megrendezett 8. Rákosmenti Rendvédelmi és Katonai Napokon.

Az eseményt Horváth Tamás alpolgármester nyitotta meg.

 A programon részt vett többek között Szabó István honvédelmi államtitkár, dr. György István Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, dr. György-Rúzsa Ágnes jegyző, Ádám Barnabás ezredes, a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység parancsnoka, a Honvéd Koronaőrség parancsnoka, Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Főváros Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatója, Cséri Zoltán bv. dandártábornok, büntetés-végrehajtási főtanácsos, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, valamint Dr. Bozsó Zoltán bv. dandártábornok, büntetés-végrehajtási főtanácsos, a Budapesti Fegyház és Börtön intézetparancsnoka.

A képzés hallgatói, oktatói, Fachet Gergő oktató szervezésében és vezetésével, (pár éve még saját sátorral és standdal is képviseltették magukat a rendezvényen) több rendvédelmi szerv (pl.TEK, Bv, KR) sátránál is alapos és érdekes tájékoztatást kaptak, ahol a jelenlévő szakemberek készséggel válaszoltak minden kérdésükre részletesen bemutatva kiállított eszközeiket. A rendvédelmi hagyományőrző kiállítóknál is számtalan régi eszközt, fegyvert, autót, motort láthattak az érdeklődők.  

 Szöveg: Nemoda Arnold, Deák József

Fotó: Fachet Gergő


Címkék: hírek látogatás 2019