Fülöp-szigeteki rendőrök az RTK-n

Az Országos Rendőr-főkapitányság meghívására magas rangú rendőri delegáció érkezett a Fülöp-szigetekről Magyarországra. A vendégek egy hetes tartózkodásuk alatt megismerkedhetnek a rendészeti oktatás különböző szintjeivel, így a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karát is meglátogatták.

A delegációt Alfred S. Corpus dandártábornok, a Fülöp-szigeteki Rendőrség Kiképző Központjának igazgatója vezeti, akivel együtt érkeztek Budapestre az ottani rendőrség különféle szervezeti egységeinek vezetői, egyebek mellett a Közbiztonsági Egyetem egyik regionális kiképző központjának vezetője. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tett látogatáson a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ részéről Dsupin Ottó r. dandártábornok köszöntötte a vendégeket, az NKE részéről pedig Mészáros Bence r. ezredes, nemzetközi dékánhelyettes fogadta a delegációt és mutatta be az egyetemet, a Rendészettudományi Kart és a karon folyó rendészeti képzéseket. A delegáció Mészáros Bence vezetésével és Vigh András c. r. alezredes, a Forenzikus Tudományok Tanszék tanszékvezetője közreműködésével megtekintette a Rendészeti Oktatási Épület és Kollégium speciális oktatási helyiségeit, így például a kriminalisztikai labort, a tanzárkát, a taktikai házat és a kihallgató szobát.

A delegáció az elmúlt napokban meglátogatta a dunakeszi Oktatási és Továbbképzési Központot, a Kutyavezető-képzőt és az Állatfelügyeleti Központot is. A magyarországi tartózkodásuk további részében a Repülőtéri Rendőrségi Igazgatósághoz, a Terrorelhárítási Központhoz, valamint a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatához is ellátogatnak a Fülöp-szigeteki rendőrök, akik Szegeden megtekintik a határzárat és a tranzitzónát, míg Mórahalmon a parancsnoki központot is.

 

Szöveg: Tasi Tibor

Fotó: Szilágyi Dénes