Születésnapján köszöntötték az RTK dékánját

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetői köszöntötték az idén 60 éves Ruzsonyi Péter bv. dandártábornokot, a Rendészettudományi Kar dékánját. Az ünnepelt ajándéktárgyat vehetett át Koltay András rektortól, az intézmény rektori tanácsának keddi ülésén.

Ruzsonyi Péter több mint három évtizede dolgozik a büntetés-végrehajtás szervezetében. Ennek több mint felét a Rendészettudományi Karon, illetve annak jogelőd intézményében töltötte tanszékvezetőként és dékánként. Első dékáni ciklusára 2012. április és 2015 májusa között került sor, majd három év után ismét őt bízták meg a kar vezetésével. Egyetemi tanári címét 2009-ben szerezte meg, dandártábornokká 2012-ben nevezték ki. 1999-től folyamatosan vezetője az RTK és a jogelőd intézmény büntetés-végrehajtási tanszékének. Ruzsonyi Péter jelentős nemzetközi oktatási és kutatási tapasztalattal is rendelkezik: számos előadást és kurzust tartott a többi között az Egyesült Államokban, Kanadában, Máltán és Észtországban.

Ruzsonyi Péter 2018. július 15-től áll ismét a Rendészettudományi Kar élén. A kar állománygyűlésén akkor azt hangsúlyozta, hogy számára a lojalitás, a tisztesség és emberség a legfontosabb hívószavak munkája során. Szerinte a kar akkor lehet eredményes, ha valóban csapatmunka jellemzi majd és a tanári kar valamennyi tagja példaképpé válik. „Az egyetem által felvállalt értékek közvetítésével is követésre méltó alapmintát kell adni a hallgatóknak, akiknek érezniük kell, hogy az oktatók értük dolgoznak” – fogalmazott Ruzsonyi Péter, aki a legfontosabbnak a hangoztatott elvek és a mindennapok gyakorlata közötti teljes összehang megteremtését tartja.

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes