Tudományos diákköröseink a Magyarországi Biztonsági Vezetők XX. konferenciáján

A sok éve tartó együttműködés keretében, az NKE RTK Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszéke idén is meghívást kapott a Magyar Biztonsági Vezetők novemberi, Tapolcán megrendezett XX. jubileumi konferenciájára.

A rendezvényen egyetemünket a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék tudományos diákköri tevékenységében részt vevő tíz hallgatója – Koósz Nóra, Hattinger Fanni, Hunyadi Péter, Mód Sáron, Moni Anett, Molnár Martin, Nemoda Arnold, Simonics Adrián, Sipos Péter, Pásztor Szilárd –, valamint Lippai Zsolt r. alezredes és Tiszolczi Balázs oktatók képviselték.

A konferencia délelőtti programját Sipos Gyula r. vezérőrnagy, Zala megye rendőrfőkapitányának rendőrségi helyzetképről szóló előadása nyitotta meg, amit a „GDPR  2019/magyar implementáció”; a „Kiberbiztonság aktuális kihívásai”; a „Birtokvédelem dióhéjban”; továbbá a „Tények és tévhitek a biometrikus azonosításban” előadások követtek. A délelőtti blokkban Lippai Zsolt r. alezredes, mesteroktató, „Felsőoktatási aktualitások” címmel mutatta be tanszékünk, különösen a 2020. szeptemberétől induló biztonsági szervező mesterképzés időszerű jellemzőit. A délutáni programban során Tiszolczi Balázs, „Nyílt forrású információszerzés a vállalatok működésében” prezentációját, majd a „Kamerás alkalmazások változásai” előadás következett. A konferencián hallgatóink, a biztonsági szakma kiemelkedő, nagy szaktudással bíró képviselői tolmácsolásában kaphattak betekintést a napjainkat is érintő aktuális kérdéseibe, a szakma különböző ágazataiba.

Ezúton mondunk köszönetet a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesületének a konferenciájukra történt meghívásért és vendéglátásért, valamint együttműködő partnerünknek a Hori-Zone Információs és Biztonsági Iroda Kft-nek, a rendezvényre való utazásunkhoz biztosított autóbuszért.

Szöveg: Hattinger Fanni, Lippai Zsolt, Deák József

Fotó: Klézl Marina, Lippai Zsolt