NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Szakkollégiumi Kriminalisztikai gyakorlat a szegedi Állam- és Jogtudományi Kar hallgatóinak

Immár hagyományosan a Szent György Szakkollégium közreműködésével kriminalisztikai gyakorlat nap zajlott a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar bűnügyi moduljának joghallgatói csoportja részére. A programot dr. Anti Csaba László r. alezredessel az NKE RTK Nyomozáselméleti Tanszékének mesteroktatójával, az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar bűnügyi moduljának megbízott óraadójával közösen szervezték.

 A gyakorlati nap első részeként dr. Frigyer László r. őrnagy jogi igazgató tájékoztatta a jogász hallgatókat a szakkollégium szervezeti felépítéséről, működéséről, jövőbeni terveiről, szólva arról is, miért jó hallgatóként és oktatóként egy ilyen közösséghez tartozni.

A Szakkollégium bemutatkozását követően a hallgatók előbb Anti Csaba László r. alezredes és Petrétei Dávid r. őrnagy vezetésével helyszíni szemle, illetve házkutatás gyakorlatot hajtottak végre a Taktikai Házban, Frigyer László r. őrnagy közreműködésével.

A szakkollégium tagjai közül a gyakorlaton Sipos Máté Levente hallgatói igazgató, valamint Sápi Emese, Szaktor Roland és Papp Márk tisztjelölt hallgatók vettek részt, akik tevékenysége nagyban hozzájárult az esemény színvonalas kivitelezéséhez.

A nap konklúziójaként a szakkollégium tagjai és a vendéghallgatók ismét megállapították, több ilyen közös gyakorlati foglalkozásra lenne szükség az elmélyült szaktudás megszerzéséhez. Ugyanis a végzésüket követően a joghallgatók jogászként, ügyvédként, ügyészként vagy bíróként szerves részét fogják képezni az igazságszolgáltatás gépezetének, amelyben elengedhetetlen, hogy a kriminalisztika területén tevékenykedők egy szakmai nyelvet beszéljenek. 

Oktatók egyöntetű véleménye szerint is az esemény újabb kiváló lehetőséget teremtett a kriminalisztika egységes oktatási rendszerének megalapozására, az egyetemek közötti együttműködésre és a személyes kapcsolatok kialakítására.

Szöveg: Frigyer László, Deák József

Fotó:Bodó Pál