NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Józsefvárosi akciócsoport

A Rendészettudományi Kar hallgatói, oktatói a Közbiztonsági Tudományos Diákkör és a Magyar Rendészettudományi Társaság Közbiztonsági Tagozata jóvoltából február 26-án részt vehettek a  „Józsefvárosi akciócsoport” című kerekasztal beszélgetésen.

A rendezvényen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságán, kifejezetten a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, valamint az új pszichoaktív anyagokkal történő visszaélés elleni hatékony fellépésre korábban alakított, működtetett csoport mutatkozott be.

A kerekasztal beszélgetésen meghívott vendégként vett részt és tartott vitaindító előadást Aszalós Bence Áron r. főhadnagy, a csoport vezetője, valamint Darnyi Szabolcs r. főtörzszászlós, a csoport tagja.

A Közbiztonsági Tanszék részéről a rendezvény megszervezésében Major Róbert r. ezredes, tanszékvezető, a Magyar Rendészettudományi Társaság Közbiztonsági Tagozatának elnöke, valamint Papp Dávid r. őrnagy mesteroktató, a Közbiztonsági Tudományos Diákkör elnöke vett részt.

Szöveg: Papp Dávid, Deák József

Fotó: Papp Dávid