NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

A közlekedési kultúra napja internetes szavazással, pályázattal nyerési esélyekkel

2015 óta május 11-én, növekvő népszerűséggel tartjuk a Közlekedési Kultúra Napját. A járványügyi veszélyhelyzet miatt ezúttal a szervezők internetes alkalmazásokkal nyújtanak tartalmas szórakozási, kikapcsolódási, nyerési lehetőségeket.

E különböző rendezvényekkel ráirányítják a figyelmet e terület sokszínűségére, szépségére, technikai vívmányaira a biztonságtudatos, egymásra odafigyelés fontosságára a közúti, a vasúti, a vízi és légiközlekedésben egyaránt.

Karunk Közbiztonsági Tanszéke – a korábbi évekhez hasonlóan – május 11-re tudományos konferenciát tervezett, amelyre azonban a veszélyhelyzet okán sajnos nem kerülhet sor. 

A Közlekedéstudományi Egyesület (KTE), mint eseménykoordinátor és partnerszervezetei – az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával – is személyes jelenlétet nem igényelő internetes tartalmas programokat, szavazási lehetőségeket, pályázatokat írt ki.

Szavazni lehet: az év Hídjára; Körforgalmára; Kerékpárútjára; pályázni lehet az év KRESZ Parkja; Közlekedésbiztonsági Fotója; Közlekedési kiadványa; Példaértékű társadalmi felelősségvállalása megtisztelő címekre. A szervezők gyűjtik továbbá a közlekedési kultúrával kapcsolatos pozitív példákat, az ovisok és általános iskolások pedig rajzverseny keretében próbálhatják ki kreativitásukat értékes nyeremények reményében.

A pályázatokról, az idei programsorozat részleteiről az esemény honlapján (http://www.akozlekedesikulturanapja.hu/) lehet tájékozódni.

Szöveg: Bíró József, Major Róbert, Deák József

Kép: Hungrail.hu