NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Lezárult a rendészeti alapfelkészítés intenzív szakasza

Szeptember 25-én alaki szemlével zárult a 2020–2024 évfolyam augusztus 24-én elkezdődött rendészeti alapfelkészítésének intenzív szakasza. Az öt hét során számos új gyakorlati és elméleti ismerettel kellett a frissen bevonult tisztjelöltjeink tudásukat bővíteni, amelyhez minden segítséget megkaptak kiképzőiktől. Ezt bizonyítja az eredményes, sportfegyverrel, szolgálati maroklőfegyverrel valamint gépkarabéllyal teljesített lőgyakorlat is. Ezen kívül részt vettek egy jelentős fizikai terheléssel járó délutáni csapatversenyen, valamint egy éjszakai riadógyakorlaton. Elsajátították a szervezeti kultúrához tartozó érintkezési szabályokat és alaki fogásokat, amelyről az alaki szemle során bizonyosságot is tettek.

A szemle elöljárója a Rendészettudományi Kar dékánja, Ruzsonyi Péter bv. dandártábornok, a Rendvédelmi Tagozat érintett állománya és a szakaszok osztályfőnökei jelenlétében tekintette meg a díszmenettel záruló szemlét. Beszédében őszinte elismerésének adva hangot a látottakról. Méltatta az újoncok lelkes hozzáállását hangsúlyozva, hogy már öt hét alatt is szembetűnő, a felnőtté válás irányába vezető változáson mentek át.

Köszönetét fejezte ki egyúttal a hallgatói kiképzőknek, akik munkájukkal, személyes példamutatásukkal is segítették az állomány fejlődését.

Szöveg: Kubis Tibor, Deák József

Fotó: Bodó Pál