NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Virtuális kirándulás Bátonyterenyére a rendőrség-önkormányzat együttműködés tanulmányozására

Rendkívüli külső helyszínes tanóra keretében, nemrégiben virtuálisan Bátonyterenyére látogattak a közrendvédelmi szakirány másodéves levelező tagozatos hallgatói.

Nagy-Majdon József polgármester nagy örömmel fogadta a tisztjelöltek virtuális látogatását a városban, hangsúlyozva, hogy a lakosság elismeri és támogatja a rendőrség tevékenységét, például szolgálati lakásprogram indításával is. Ezt megerősítette a kapitányságvezető Csík Csaba r.alezredes is, elmondva, hogy éves beszámolóit mindig tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadja el a képviselő testület. Munkájukban külön kihívást jelent az illetékességi területhez tartozó, rendszeres, országos jelentőségű tömegrendezvény, a Mátraverebély-Szentkúti búcsú rendőri biztosítása. Egyéb, a rendőrök tevékenységét támogató tevékenységükön kívül Nógrád megye polgárőrei ebben is segítik járőrtársakként, illetve önálló szolgálataikkal a közbiztonság erősítését, fűzte az elhangzottakhoz Vass Miklós a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Zahorecz Sándor r.alezredes a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese az elhangzottakhoz csatlakozva a közbiztonsági háló, az együttműködési fórumok és a jelzőrendszerek hatékony működését emelte ki.

Ez a foglalkozás adott ötletet Anga Lajos r.törzszászlós, valamint Bata Ádám r. törzsőrmester másodéves levelező tagozatos hallgatóknak, a XIV. ker. Rendőrkapitányság szolgálatparancsnokainak szakdolgozatuk témájához, és jelezték is, hogy a helyi közrend-közbiztonság szereplőinek együttműködését kívánják feldolgozni. Az utóbbi hallgatót gyermekkori élményei is fűzik a bátonyterenyei térséghez és családi kötelék a helyi rendőrséghez.

Az izgalmas online kerekasztal beszélgetést Kovács Sándor r.ezredes mesteroktató moderálta.

Major Róbert r.ezredes a Közbiztonsági Tanszék vezetője hangsúlyozta, hogy a jövőben is szorgalmazza a hasonló jellegű érdekes, termékeny foglalkozásokat, az informatika által biztosított lehetőségek kihasználásával.

Szöveg: Kovács Sándor, Deák József

Fotó: Kovács Sándor