NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Oklevélátadó a Rendészettudományi Karon

Személyes jelenléttel, de a járványügyi előírásokra figyelemmel rendezik meg az idei oklevélátadókat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A sort a Víztudományi Kar nyitotta meg Baján júniusban, ma a Ludovika Campuson a Rendészettudományi Kar hallgatói vehették át okleveleiket.

„A Rendészettudományi Kar nagy utat járt be az elmúlt egy évtizedben: erős, stabil kar lett belőle, amely sikerrel alkalmazkodott a változó körülményekhez” – köszöntötte a megjelenteket Christián László r. ezredes a Ludovika Arénában. Az oktatási rektorhelyettes a végzős hallgatókhoz szólva kiemelte: az elmúlt év bizonyította a hallgatók és oktatók rátermettségét, akik tanulmányi kötelességeik teljesítése mellett, az első sorban küzdve vették ki részüket a járvány leküzdéséből. Az oktatási rektorhelyettes elmondta: a rendészeti felsőoktatás 50. születésnapját ünneplő Rendészettudományi Kar ebben az évben bocsát ki első alkalommal fiatalokat az újtípusú négyéves képzési rendszerből. Ők az első hallgatók, akik (az alapfelkészítéstől eltekintve) teljes képzési idejüket a Ludovika Campuson töltötték – hangzott el az eseményen. Christián László arra is kitért, hogy idén is többszörös volt a túljelentkezés a kar képzéseire, amely azért sem meglepő, mert az intézményben végzettek 98 százaléka rögtön el tud helyezkedni a munkaerőpiacon a diploma megszerzése után.

A Ludovika Arénában tartott eseményen nappali munkarendben végzett hallgatók kaptak oklevelet a többi között a migrációs, a bűnügyi nyomozói, a közlekedésrendészeti és a közrendvédelmi szakirányról, valamint átvették diplomájukat az RTK Katasztrófavédelmi Intézet nappali és a levelező munkarend végzősei is.

Az oklevélátadókon a hagyományoknak megfelelően kiosztották a kimagasló munkát végző oktatóknak, tudományos kutatóknak és a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő hallgatóknak járó elismeréseket. A Vitéz Roncsik Jenő emlékplakett bronz fokozatát Kasi Vanessza Mária tű. tisztjelölt, a Vitéz Roncsik Jenő emlékplakett ezüst fokozatát Mohács Gábor tű. őrnagy, a Vitéz Roncsik Jenő emlékplakett arany fokozatát pedig Muhoray Árpád nyugállományú polgári védelmi vezérőrnagy vehette át. Kiemelkedő tanulmányi eredménye elismeréseként Héczey Nikoletta rendőr végzős hallgatót jutalomban részesítették, Mauk Edina bv. őrmestert pedig soron kívül előléptették büntetés-végrehajtási főhadnagyi rendfokozatba, valamint kiváló tanulmányi eredménye alapján elismerésben részesült Cselenyák Judit pénzügyőr tisztjelölt hallgató is. Az NKE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata minden évben díjazza a végzős tanulók tevékenységét. Idén a Pro Juventute Díjat Obbágy Tamás pénzügyőr végzős hallgató vehette át, míg Egyetemi Szakmai Ösztöndíjban részesült Dobó Judit r. végzős hallgató. A Kulturális Ösztöndíjat Gerencsér Gergő és Tóth János hallgatóknak ítélték oda, a Hallgatói Tudományos Ösztöndíjban pedig Héczey Nikoletta r. végzős hallgató részesült.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem „jó tanulója, jó sportolója díját” Christián László oktatási rektorhelyettes és Ferenczi Tamás, a Kari Hallgatói Önkormányzat elnöke adta át: a kari díjat Tóth János tű. tisztjelölnek, az egyetemi díjat pedig Gulyás Michelle r. tisztjelöltnek ítélték oda.

A karon végzettek közül 102 hallgató részvételével július 3-án, szombaton rendezik meg a hagyományos tisztavatást a Budai Várban. Az ünnepségen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, az eseményt a Ludovika TV élőben közvetíti.

A július 2-i oklevélátadóról készített felvétel ITT nézhető vissza.

 

Szöveg: Zavodnyik Blanka

Fotó: Szilágyi Dénes