NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Turizmus és biztonság

Turizmus és biztonság

„Új kihívások a rendészettudomány területén” címmel vezetett szekciót nemrégiben Karunk két oktatója, Mátyás Szabolcs és Tihanyi Miklós, a fő szervező nagykanizsai Pannon egyetem VI. Turizmus és biztonság nemzetközi tudományos on-line konferenciáján. A tudományos tanácskozás további partnerei a Pannon Egyetem Nagykanizsa – Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ mellett a Rendőrség Tudományos Tanácsa, a Magyar Rendészettudományi Társaság, az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Földrajztudományi Intézete, az MTA Veszprémi Területi Bizottság Kommunikáció Munkabizottsága voltak. A szervezők turizmus és biztonság témakörben végzett munkájának célja ezúttal és továbbra is; hogy a tágabb értelemben vett témakör legújabb hazai és nemzetközi eredményeit a szakértő közönség számára hozzáférhetővé tegyék, emellett fiatal kutatók, PhD hallgatók számára is elősegítsék a publikációs és prezentációs gyakorlat megszerzését.

A konferencia levezető elnöke, moderátora, Németh Kornél, a Pannon Egyetem, Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központja Alkalmazott Gazdálkodástani Intézet Társelnökének intézetigazgatója volt, társelnöke pedig Németh József. r. ezredes, a Rendőrség Tudományos Tanácsának elnöke volt.

Az „Új kihívások a rendészettudomány területén” szekcióban Karunk munkatársai közül többen is előadtak. Egyebek közt: Kovács Gábor r. dandártábornok, dékán: „A vezetői feladatok átalakulása, a korszerű vezetői motiváció elmélete és jó gyakorlata”; Németh Ágota r. alezredes: „Budapest és Bécs a bűnügyi statisztika tükrében”, Lippai Zsolt r. alezredes – Thieme Eső Milán: „Puha célpontból kemény célpont”, Sallai János r. ezredes: Nemzetközi rendőr konferencia turizmus”, valamint Mátyás Szabolcs r. őrnagy – Tihanyi Miklós r. alezredes – Vári Vince r. alezredes; „Trendek és dilemmák Budapest „buli” fővárosi jellegével kapcsolatban”.

 

Szöveg: Deák József

Illusztráció: https://turizmus.com/szabalyozas-orszagmarketing/tanulmanykotet-a-biztonsagos-turizmusrol-1163912