Elismerések Rendőrnap alkalmából

Az elmúlt évek kiemelt rendvédelmi feladatainak megoldása során nyújtott példás helytállásért, Karunk több munkatársa is miniszteri, főigazgatói, illetve egyéb elismerésben részesült. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter elismeréseket adott át a rendőrség és a katasztrófavédelem kiemelkedő szakmai munkát végző munkatársainak Szent György és Szent Flórián napja alkalmából 2022. április 28-án a Belügyminisztériumban.

Az ünnepségen Papp Károly belbiztonsági államtitkár köszöntötte a kitüntetetteket, majd értékelte a rendőri és katasztrófavédelmi szervek munkáját. Beszédében megemlékezett az elmúlt évek kiemelt rendvédelmi feladatairól, az azok során nyújtott példás helytállásról, így különösen az új típusú koronavírus-fertőzés elhárításában és az orosz-ukrán háborús konfliktus okozta menekültválságban történő közreműködésről.

Hasonló ünnepségek zajlottak egyebek mellett az Országos Rendőr-főkapitányságon, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságon, és az Országos Katasztrófavédelmi főigazgatóságon is. Elismerésben részesült munkatársaink között szerepel Vedó Attila r. őrnagy, aki a Belügyminisztérium Támogatás-koordinációs Főosztály felterjesztése alapján vehette át Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter emléktárgyát, valamint Amberg Erzsébet r. őrnagy, Tihanyi Miklós r. alezredes, Pállya Alexandra r. százados, Rottler Violetta r. őrnagy. Mint korábban honlapunkon már beszámoltunk róla, Szabó Andrea pénzügyőr ezredes és Balla József rendőr ezredes, a Magyar Rendvédelmi Kar közgyűlésén a Belügyminisztérium színháztermében vehették át a Rendvédelemért Emlékérem elismerést. Továbbá Karunk Katasztrófavédelmi Intézet részéről a katasztrófavédelem alapképzésben katasztrófavédelmi műveleti szakirányon a tanulásban, a tudományos munka területén, közösségi, valamint a sporttevékenységéért kiemelkedő teljesítményt nyújtó Tóth János III. évfolyamos nappali munkarendben tanuló tűzoltó tisztjelölt Rőzsetőr Hallgatói Vándordíj elismerésben részesült.

Szöveg: Deák József

Fotó: Belügyminisztérium, Szőke Péter BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság