NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Franyó Rudolf író könyvadománya egyetemünknek

Nemrégiben, Franyó Rudolf író-műfordító ünnepélyes keretek között az Egyetemi Központi Könyvtár  rendelkezésére bocsátotta alkotásainak tiszteletpéldányait.

Christián László r. dandártábornok oktatási rektor-helyettes, a nagylelkű felajánlását megköszönve, méltatta az író példamutató életútját. Franyó Rudolfnak, még sorkatonaként az 1968-as Csehszlovákiai bevonulás adott életre szóló írói ihletet, amelynek titkait, csak nemrég kiadott könyvében tudta felfedni. Mesekönyvei, történelmi oknyomozásai, hagyományőrző receptjei iránt nagy az érdeklődés Szlovákiában is.

Sallai János r. ezredes a Rendészettörténeti Tanszék vezetője rámutatott, hogy tudományos kutatások alapját képezhetik a korhű dokumentumok.
Mészáros Zoltán a könyvtár főigazgatója biztosította az írót a kötetek méltó elhelyezéséről, és népszerűsítéséről.
Fajcsák Tibor Pilisszentlászló plébánosa Isten áldását kérte, hogy az értékes művek szolgálják a Hallgatók szórakozását és fejlesszék műveltségét.

A vendégek, ezt követően Kovács Sándor r. ezredes kíséretében, a Ludovika Kampusz után látogatást tettek a Rendészettudományi Karon is, ahol Kovács Gábor r. vezérőrnagy, dékán, Franyó Rudolfnak, életútja elismeréseként emléklapot adott át.

A nagylelkű adományozás megvalósításáért köszönet illeti az író egykori katonatársát, Sallay Károly ny. r. dandártábornokot, a program megszervezéséért pedig Mihics József ny. r. főtörzszászlóst a Pilisszentlászlói Polgárőr Egyesület elnökét.

Szöveg: Kovács Sándor, Deák József

Fotó: Kovács Sándor