NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Fókuszban a kutyás szolgálati tevékenység

Az Rendészettudományi Kar Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszékének nappali tagozatos hallgatói a kutyás szolgálati tevékenység megismerését célzó szakmai programon vettek részt a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Gazdasági Szervek Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály Dunakeszi objektumában.

A kutyás bemutatóval kezdődő, majd kinológia előadásokkal folytatódó különlegesen izgalmas program során megtekintették az 1964-ben létrehozott egységes rendőr-határőr kutyakiképző iskolát, amely az 1970-es évek elejére a magyar fegyveres szervek központi kutyavezető-képző és kutya-kiképző bázisává alakult. A főosztály jelenleg a ROKK szervezetében működik tovább, a kutyavezetők és szolgálati kutyák képzésére és a szolgálati állatokkal kapcsolatos szakterület felügyeletére vonatkozó feladatokat ellátva.

A ROKK munkatársainak gyakorlati példákkal, személyes tapasztalatokkal színesített előadásai és bemutatói – amiért ezúton is köszönetet mondunk –, nagymértékben járultak hozzá biztonsági szakirányos hallgatóink jövőbeli munkájához szükséges elméleti és gyakorlati szaktudás elsajátításához, valamint egyedülálló szakmai élményt nyújtott részükre.

Szöveg: Lippai Zsolt r. alezredes, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes

Fotó: Lippai Zsolt