NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Hallgatókat segítő igazgatásrendészeti közösség alakult

Karunk Igazgatásrendészeti és Nemzetközi Rendészeti Tanszék kezdeményezésére és támogatásával május 18-án 15 fő részvételével kezdte meg tevékenységét az Igazgatásrendészeti Tudományos Diákkör. Azzal a céllal, hogy Karunk igazgatásrendészeti szakos hallgatói részére létrehozzon egy olyan szakmai műhelyt. Ezen a tanórákon megszerzett ismereteket tovább lehet bővíteni, illetve azok a kérdések is helyet kaphatnak, amelyek nem kerülnek be az oktatásba, de mindenképp kapcsolódnak a szakterülethez.

A diákkör tervei közt szerepel például a néhány éve végzett hallgatók, igazgatásrendészeti vezetők, szabálysértési bírók meghívása előadásokra, kerekasztal beszélgetésekre, élménybeszámolókra. Emellett szakmai kirándulások szervezése az igazgatásrendészeti tevékenységhez kapcsoló helyszínekre.

Az ismeretek bővítésén túl cél az is, hogy a hallgatók számára megnyíljon az út a kutatómunka, a tudományos tevékenység irányába. 
A tagok közül többen már szeretnének is indulni az idei őszi Kari Tudományos Diákköri Konferencián.

A feladat adott: folytatni a kutatásokat, értékelni az eredményeket, elkészíteni a tanulmányokat és felkészülni a színvonalas előadásokra. A tagok számára jó hír, hogy ezt a munkát már nem egyedül, hanem egy segítő, ösztönző, támogató közösség tagjaként végezhetik el.

Szöveg: Skorka Tamás, Deák József

Illusztráció: Buzás Gábor