NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

I. Kari Ludovika nyári rendészeti tábor

Karunk rendészeti programokban és sportélményekben gazdag programot kínált első ízben, a július 26–29. között megrendezett táborában, főként a rendészeti képzések iránt érdeklődő pest megyei, budapesti 11. osztályt elvégzett középiskolás tanulóknak.

A „Rendészettudományi Kar Jövője” című kari feladatterv egyik eleme a hallgatói utánpótlással, beválásvizsgálattal és a tehetséggondozással foglalkozó munkacsoportja korábban javasolta, hogy Karunk a középiskolákban a belügyi rendészeti ismereteket tanuló 11. évfolyamosok körében népszerűsítse a nálunk zajló képzéseket. A diákok a Kar által kínált programok keretében széleskörű és hasznos ismeretekkel gazdagodhattak, az RTK képzéseiről, hozzájárulva a Karunkra jelentkezéshez. Az érkezőket először Verhóczki János ezredes, tanulmányi osztályvezető tájékoztatta Karunk képzési rendszeréről. Ezt követően egy Campus túra keretében ismerkedhettek meg a Ludovika épületével, majd a Rendvédelmi Tagozattal és kollégiumával.

Intézkedéstaktikai és fegyverbemutató zárta a napot. A következő nap a lovardában indult, majd a rendőri munka szakmai végrehajtásáról hangzott el előadás. Ezt a napot Katasztrófavédelmi érzékenyítő program zárta a Vágóhíd utcai tűzoltó állomáson. A táborzáró napon a kriminalisztikai szakmai program keretében kutatási és kihallgatási, valamint daktiloszkópiai és szemle gyakorlaton vehettek részt.

Az interaktív programok összeállításában, kivitelezésében jelentős szerepet vállaltak a szaktanszékek és a Rendvédelmi Tagozat.

A tábor jó hangulatban zajlott, a résztvevők egyhangú véleménye az, hogy sok hasznos ismerettel gyarapodtak, miközben bepillantást nyerhettek a tisztjelöltek mindennapi életébe. E tábor azért is különösen előnyös volt számukra, hiszen a következő tanévben dönteniük kell arról, melyik felsőoktatási intézményben folytassák tanulmányaikat. A rendezvény sikere arra ösztönzi a szervezőket, hogy a következőkben is rendezzenek hasonlóan színvonalas, a Karunkat bemutató rendezvényeket.

Szöveg: Deák József
    
Fotó: Csorba Péter