NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Nők a vezetésben című tréning szerveződött az RTK-n

A Szent György Szakkollégium egy rendhagyó workshopot szervezett Nők a vezetésben címmel. A résztvevőket Horgos Lívia adjunktus, a Szakkollégium igazgatóhelyettese köszöntette.A műhelymunkán kizárólag a Szakkollégium hölgy tagjai, valamint a Kar néhány női oktatója vett részt. Az előadást Szabó Katalin tartotta, a Mathias Corvinus Collegium keretein belül működő Női Közéleti Vezetőképző Program korábbi programkoordinátora.

A workshop keretén belül a résztvevők választ adtak az előadó által feltett kérdésekre, köztük arra, hogy ki a jó vezető, vagy éppen miért lesz valakiből vezető. A kérdések rávezették arra az érdeklődőket, hogy milyen tulajdonságokkal kell ahhoz rendelkezniük, hogy valaki közülük is azzá váljon.  A tréning vége egy játékkal zárult, amelyben ki kellett választani egy vezetőt, aki elé az előadó egy absztrakt képet rakott. Ezen kívül szükség volt megfigyelőkre, és olyan személyekre, akik rajzolnak. A feladat az volt, hogy a vezető megpróbálja minél pontosabban átadni a képet, amit a többieknek le kellett rajzolniuk a hallottak alapján. A játék végezetével kiértékelték egymást a résztvevők, így nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tapasztalatot is szerezhettek az érdeklődők a témával kapcsolatban.

„A tudatos munka, a lépcsőfokok kialakítása, valamint a munkába befektetett idő és energia az, ami irányt mutathat a vezetővé válás folyamatában. A lehetőségek kapuja nemtől függetlenül mindenki előtt nyitva áll, csupán rajtunk múlik az, hogy élünk-e vele” – hangsúlyozta az előadó.

Szöveg: Ardelean Inez, Csikós Réka, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes

Fotó: Szabó Andrea