Tanévnyitó istentisztelet: "Álljatok helyt…”

Az Oktatási Központ tantermében tartott igehirdetés szolgálatát ezúttal az egyetemi lelkészség tagjai közül Pallagi Andrea református és Gombkötő Beáta evangélikus lelkészek látták el.

Az istentisztelet alapjául szolgáló textus ezúttal: "Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg benneteket ma az Úr!" (2Móz. 14,13) Pallagi Andrea hangsúlyozta, hogy Isten ide állított minket hallgatónak, oktatónak vagy más munkatársnak, és kinek-kinek abban kell helytállnia, amire Isten elhívta őt. Ez a helytállás egyben küzdelmet is jelent. Akik rábízzák magukat, azokat Isten vezeti ebben a küzdelemben, közben pedig formálja is az ember lelkét, jellemét. Az, hogy Isten harcol értünk, nem azt jelenti tehát, hogy nekünk ne lenne feladatunk. Ez a feladat pedig a helytállás.

A liturgia zárásaként Gombkötő Beáta egy idézettel áldotta meg a  gyülekezetet, amely így kezdődött: "Áldja meg Isten arca lenyomatát benned, a lényedből fakadó különleges kincseket ..."

Az egyetemi lelkészek minden szerdán 18.00 órai kezdettel a Ludovika Vívóterem II. emeleti helyiségében Biblia órára, tematikus beszélgetésre várják a kedves érdeklődőket.

Szöveg: Tihanyi Miklós, Deák József

Fotó: Bodó Pál