NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Három szakkollégium kezdte meg együttműködését az RTK-n

A Szent György Szakkollégium meghívására az RTK-ra látogatott a győri Batthyány Lajos Szakkollégium és a pécsi Óriás Nándor Szakkollégium, hogy részt vegyenek a Szakkollégiumunk által szervezett ismeretterjesztő és csapatépítő programokon.

A programon Kovács Gábor r. vezérőrnagy, dékán tartott nyitóbeszédet, majd a Szent György Szakkollégium igazgatója, Gárdonyi Gergely r. ezredes mondta el köszöntő gondolatait, majd a szemle témakörben tartott előadást. Ezt követően Tirts Tibor r. alezredes a Nyomozáselméleti Tanszék mesteroktatója a kutatásról szóló előadását hallgathatták meg a résztvevők.

A három szakkollégium a nap folyamán megismerkedett egymás munkásságával és működésével, körbejárta az egyetem épületeit, hogy tanuljon annak történelméről, valamint részt vett a Forenzikus Tudományok Tanszék és a Nyomozáselméleti Tanszék által közösen megrendezett szituációs játékban. Ennek során a hallgatók megtekinthettek egy emberölésbe torkolló kocsmai verekedést és az azt követő helyszíni szemlét, megismerhették a szemle során használt eszközöket és metódusokat, valamint az esethez kapcsolódó kutatásnak maguk is részeseivé váltak.

A hallgatók a programokat nagy érdeklődéssel fogadták, a közös időtöltés remek hangulatban telt. Mind a szakkollégiumok tagjai, mind azok vezetői támogatásukat fejezték ki a jövőbeni közös munkát és együttműködést illetően, a hallgatói visszajelzésekre, az újonnan kialakult barátságokra tekintettel pedig több hasonló csapatépítő program szervezését tűzték napirendre.


Szöveg: Szent György Szakkollégium Kommunikációs Bizottság, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Bodó Pál