NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Mikulás-futás és adománygyűjtés az NKE RTK-n a Heim Pál Gyermekkórház javára

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány szervezéséhez idén adománygyűjtéssel csatlakozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara. A gyermekeknek összegyűjtött édességeket az RTK részéről dr. Szilágyi Emese bv. alezredes, hivatalvezető és Hajnal Kornél r. alezredes adta át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet részére. 

A közösségi összefogással szervezett adománygyűjtés révén, Mikulás előestéjén ajándékcsomagokkal kedveskedtek a résztvevők az egészségügy dolgozóinak és a kórházban ápolt betegeknek. Kórházról kórházra futottak, ahol személyesen is átadták az adományaikat.

A „Mosolyt a kórházakba” Mikulás-futáson a Szolgálati Agarak rendészeti futócsapat a tavalyi évhez hasonlóan idén is csatlakozott. A futás során 9 gyermekellátó kórházba vittek adományokat, ebből 4 kórház a budai oldalt érintette, így az RTK oktatója, hallgatói és a rendészeti futócsapat hagyományosan elvállalta az útvonal hegyi emelkedőkkel tarkított részét.

Évről évre egyre több futó csatlakozik a kezdeményezéshez, idén Gulyás Michelle hallgatónk is az Agárlányokkal futott, akit 2022-ben a világ legjobb női öttusázójának választott a Nemzetközi Öttusa Szövetség, és a csapattal tartott Nagy Péter, a SPAR maraton 2021-es győztese is.

Dr. Tarcsa Csaba r. vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes 2-2 rendőrautóval biztosította a teljes útvonalon a futók biztonságát.


A Mikulás-futás budai útvonala:

  Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet 
  Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet
  Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika 
  Szent János Kórház 
  Szent Ferenc Kórház.

Pesti útvonala:

  Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet 
  Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet 
  Dr. Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet 
  Uzsoki Utcai Kórház 
  Bethesda Gyermekkórház. 

Minden adományozónak köszönjük, hogy a Mikulás csomagokkal mosolyt csalhattunk a gyermekek arcára!


Szöveg: Hajnal Kornél, Heim Pál Gyermekkórház

Fotó: Hajnal Kornél, Heim Pál Gyermekkórház