NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

A Rendészettudományi Kar hallgatója a vívócsapatával ezüstérmet szerzett

Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezett 2022-es felnőtt országos tőrvívó versenyen az RTK elsőéves hallgatója, a junior korosztályú Skorka Csongor a Ferencvárosi Torna Club színeiben indult.

Az egyéni küzdelmekben menetelését a verseny későbbi második helyezettje, Tóth Gergő állította meg. Csongor a csapatversenyen kárpótolhatta magát. A Fradi első csapatának tagjaként Szemes Gergő, Horváth Keán és Gergely Zoltán társaságában először a MAFC (45-12), majd a BHSE 2. (45-24) csapatát búcsúztatták. A döntőbe jutásért – a junior válogatott keret tagjait is soraiban tudó – Ludovika (45-40) csapatán sikerült kemény küzdelemben felülkerekedni. A döntő azonban a papírforma szerint alakult, a magyar bajnok Dósa Dani vezetésével a Törekvés (45-17) diadalmaskodott, így hallgatónk csapata ezüstérmet szerzett. 

A magabiztos, jó versenyzéshez a rengeteg edzés – novemberben például Peruban nyílt lehetőség edzőtáborozni –, a Fradis vívóedzők szaktudása, és az egyetem által adott fizikai felkészítés, állóképesség-fejlesztés is hozzájárult. A munka azonban nem fejeződik be, december 27-től indul az edzőtábor, aztán januárban a nemzetközi versenyek sora: Provance, Udine, Párizs, illetve a junior országos bajnokság. 

Jó versenyzést, sok sikert és eredményes vizsgaidőszakot kívánunk hallgatónknak!


Szöveg: Skorka Tamás, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Skorka Tamás