NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

NKE doktoranduszok ajándékoztak borsodsziráki kisiskolásokat

Karácsony előtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem doktoranduszai ajándékcsomagokat adtak át a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a Borsodsziráki Bartók Béla Általános Iskola alsó tagozatos diákjainak és tanáraiknak.

Az NKE Rendészettudományi Doktori Iskola hallgatói állományára épülő, 2018-ban létrehozott Doktoranduszok Országos Szövetsége Rendészettudományi Osztály kezdeményezésére karácsonykor negyedik alkalommal ajándékoztak meg egy észak-magyarországi kistelepülés tanulóit és tanárait. Az akcióhoz idén is csatlakoztak a Doktoranduszok Országos Szövetsége Közigazgatás-tudományi és Hadtudományi Osztályai, és ezúttal is támogatta a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, amely amellett, hogy járművet biztosított az ajándékok leszállításához, mesekönyvekkel hozzájárult a projekthez.

A 63 kisgyermeknek szánt ajándékcsomagot a Doktoranduszok Országos Szövetsége vezetőségének támogatásával a szervezet központi irodájában állították össze, amelyben többek között filctollak, füzetek, kifestők, gyurmák, matricák, repülők, távirányítós autók és meleg ruhadarabok is kerültek. Természetesen az édesség sem hiányozhatott, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem büféiben folytatott csokigyűjtésből, és az egyéni felajánlásokból biztosítottak. A gyermekeken kívül az iskola 9 pedagógusát is meglepték egy-egy kis csomaggal.

Az osztályonkénti ajándékozás során a gyerekek nevetése, ragyogó mosolya, boldogsága egyértelműen azt mutatta, hogy a „suhogó szárnnyal szálló angyalok” az idei évben is jó helyre vitték az összeállított csomagokat. Ezután a „delegáció” megnézhette a 3. és 4. osztályosok szívmelengető karácsonyi műsorát is.

Adni jó! Talán mára már sokan közhelyként tekintenek erre a két szóra. De hogy milyen is ez az érzés, azt talán jól érzékelteti az, hogy az idei évben csatlakozó két új személy az ajándékozást követően azt mondta: „Jövőre is itt szeretnénk lenni!”


Szöveg: Mezei József, Deák József

Fotó: Felföldi Péter