NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Új tagokkal bővült az MRTT

A Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) Elnökségi és Felügyelő Bizottsági ülést tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán. 

Az elnökségi ülésen Kovács Gábor főtitkár beszámolt az MRTT 2022. évben végrehajtott tevékenységéről, rendezvényeiről. A Rendészettudományi Kar dékánja részletesen ismertette az elmúlt időszakban megrendezett eseményeket, konferenciákat, külön kiemelve néhányat: Az új Be. kodifikációjáról és a hatálybalépése óta felemerült aktuális kérdésekről című, a Magyar Tudomány Napja alkalmából rendezett konferencia, III. Nemzetközi Bűnözésföldrajzi Konferencia, A térbeli elemzések a Kárpát-medencében és a világban – a bűnözésföldrajz gyakorlati alkalmazásának lehetőségei címmel, IX. BIZTONSÁGPIAC 2022. kiállítás és konferencia, a Partner Csoport – a sikeres rendezvénybiztosítások kulcsa c. kerekasztal-beszélgetés, a Közlekedési Kultúra – a kulturált közlekedésért c. konferencia, Akaraton kívül – nehéz helyzetben, Villanások a határőrizeti szervek életéből c. konferencia, amely felölelte az elmúlt 50 év olyan eseményeit, amelyek rendkívüli helyzetként befolyásolták a határőrizeti szerv tevékenységét. Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) munkatársai, Lifelong Learning for Customs Officials – Using the Intellectual Property Rights online modules címmel, a Rendészettudományi Kar Vám- és Pénzügyőri Tudományos Diákköre és a Vám- és Pénzügyőri Tagozat szervezésében előadást tartottak angol nyelven a szervezet működését és képzési rendszerét érintően. A Határőr Kultúráért Alapítvány és az MRTT Határrendészeti Tagozat közös szervezésében megnyitották a Határőr Emlékhelyet, ahol több MRTT Határrendészeti Tagozati tag is megtisztelte a rendezvényt. 

Majd tájékoztatást adott a főtitkár a megjelent kiadványokról, publikációkról, pályázatokról, az elérhető pályázati lehetőségekről, az MRTT 2023. évi munkatervéről.

Krauzer Ernő, az MRTT titkára a Társaság 2022. évi gazdasági-pénzügyi helyzetéről, valamint az MRTT 2023. évi gazdasági-pénzügyi tervéről adott tájékoztatást. 

Két új taggal bővült az MRTT 441 fős taglétszáma. A Magyar Rendészettudományi Társaság rendeltetése a rendészettel kapcsolatos tudományos ismeretek kérdéseinek vizsgálata és az ahhoz kapcsolódó társadalmi tevékenység összefogása, céljának elérésére szervezi továbbra is a tagjainak tevékenységét.


Szöveg: Nagy-Tóth Nikolett Ágnes 

Fotó: Bodó Pál