NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Szakmai nap a központosított biztonsági felügyeletről

Május 17-én, Budapesten zajlott az AxxonSoft Szakmai Nap a központosított biztonságtechnikai felügyeletről, amelyre számos iparági vezető, szakértő és az NKE RTK fejlesztésekért felelős szakmai területe is meghívást kapott.

A szakmai rendezvény első előadója Szabó Lóránt, az RTK külsős szakértője és a Neumann János Egyetem Mesterséges Intelligencia Tudásközpontjának igazgatója volt. Előadásában áttekintést adott a mesterséges intelligencia (MI) fejlesztésének lépéseiről, a tanulóalgoritmusok kialakításától kezdve egészen a gépi tanulás alkalmazásáig a biztonságtechnikai felügyelet terén. Szabó Lóránt előadása az MI fontosságát hangsúlyozta a modern biztonságtechnikai rendszerekben, bemutatva, hogy ezek a technológiák hogyan képesek gyorsan észlelni a rendellenességeket és reagálni a fenyegetésekre. A konferencián számos alkalommal szóba került a központosított biztonságtechnikai felügyeletet kérdése, különös tekintettel az Axxonsoft Kft. fejlesztéseire és megoldásaira. A résztvevők nagy érdeklődést mutattak a gyakorlati alkalmazások és a jövőbeli fejlesztési tervek iránt, és együtt vitatták meg a terület jelenlegi állapotát és jövőbeli kilátásait.

A rendezvény témájának másik súlyponti kérdését a technológiai fejlesztésekkel párhuzamosan felmerülő adatvédelemi és a magánélet védelmét szolgáló megoldások képezték. Több előadás is foglalkozott a GDPR és egyéb releváns adatvédelmi szabályozásoknak a központosított biztonságtechnikai felügyeletben betöltött szerepével, illetve e szabályok alkalmazásának integrálhatóságával.

 
Szerző: Szabó Lóránt, Erdős Ákos, Deák József

Fotó: Nagy Ferenc


Címkék: Szakmai nap 2023