NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Sikeres műhelyvita a magyar rendészettudomány adósságtörlesztő dolgozatáról

Június 2-án sikeresen lezajlott Budavári Árpád „A közösség alapú működés kilátásai a magyar rendészetben” című disszertációtervezetének műhelyvitája.

Előopponensei, Finszter Géza és Szikinger István, a rendészettudomány két szimbolikus alakja igen elismerően szólt a jelölt által elvégzett hiánypótló munkáról, az empirikus kutatás komplexitásáról, különösen a témaválasztás aktualitásáról. A rendszerváltás óta tartó adósságot látszik törleszteni ezzel a dolgozattal a magyar rendészettudomány. Budavári Árpád csaknem 30 éve gyakorló rendészeti szakember, ebből 15 éve aktív vezető. Ez a tapasztalata és vizsgálatainak komoly elméleti megalapozása szolgáltatta a keretet, amelyben a közösségi alapú rendészeti működés hazai esélyeit latolgatja. 

Köszönet az előopponenseknek és hozzászólóknak a sok hasznos észrevételért, a résztvevőknek a két és fél órás vita iránti kitartó érdeklődésért és nem utolsósorban az egyhangú szavazásért, amelynek eredményeként a dolgozatot kisebb, a lényeget nem érintő átdolgozásokkal nyilvános vitára bocsáthatónak ítélték.

Az esemény levezetőjeként is jelen lévő témavezető, Molnár Katalin büszkén várja doktorandusza következő megmérettetését, amely ősszel várható.


Szöveg: Molnár Katalin, Deák József

Fotó: Bodó Pál