NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Utánpótlástoborzás Dunakeszin

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ nyílt napot szervezett a rendőri hivatás iránt érdeklődő diákok és oktatási intézmények számára a Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály Dunakeszin lévő objektumában. Az esemény elöljárója Seres Ildikó r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a ROKK igazgató-helyettese és Morva László r. alezredes, főosztályvezető volt.

A rendezvényen a Rendészettudományi Kart Frigyer László r. alezredes, a szolgálati állatokkal kapcsolatos oktatás koordinátora, a Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztályának vezetője képviselte Hagen Balázs és Nagy Bence r. tisztjelölt hallgatókkal.

A nagyszabású programra mintegy 400 diákot delegáltak a környező települések vezetői és tanintézményei. A látogatók igen színes és látványos programokon vehettek részt, melynek során meghallgathatták a Készenléti Rendőrség zenekarának fellépését is. Ezt követően megtekinthették a látványos és akciódús szolgálati kutyás bemutatókat Hajdú Tamás r. főtörzszászlós, mesterkiképző irányításával, a rendőrségi helikoptert, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztályának kitűnő lovasait, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság műveleti egységének lélegzetelállító bemutatóját, majd az egyes támogató szervek standjainál ismerkedhettek a hivatásrendekkel.

A rendezvény kiemelt szerepet töltött be a fiatalok rendészeti pályára történő felkészítésében, ugyanis nagyon fontos az elhivatott, rendészeti pályára készülő fiatalok megszólítása, a hivatásrendek bemutatása és az érdeklődőknek a szervezetek különböző szintű oktatási intézményeibe történő orientálása.


Szöveg: Frigyer László, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Frigyer László