NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Előadások hangzottak el a büntetés-végrehajtás aktuális kérdéseiről és innovatív feladatairól az RTK-n

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Büntetés-végrehajtási Tanszéke „A büntetés-végrehajtás aktuális kérdései és innovatív feladatai” címmel szervezett szakmai programot. Az eseményen meghívott előadók, a tanszék teljes oktatói állománya és a büntetés-végrehajtási szakirány hallgatói vettek részt.

A program tematikájának középpontjában az innováció, az innovatív törekvések gyakorlati megvalósulása és hasznosulása állt, fő súlypontját az oktatási reformot célzó megoldásokra helyezve.

A rendezvényt Kovács Gábor r. vezérőrnagy, dékán nyitotta meg, aki köszöntőjében kiemelte az innováció témájával kapcsolatos párbeszéd és közös gondolkodás fontosságát. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Humán Szolgálatának vezetője, Bordás Anikó bv. ezredes az új oktatási koncepcióról adott tájékoztatást, majd Somogyvári Mihály, a Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézet főosztályvezetője ismertette a progresszív rezsimrendszer lényegi elemeit. A program második felében a Felderítési Főosztály munkájának bemutatására került sor Vágó Zoltán bv. ezredes, a főosztály vezetőjének előadásában. A rendezvény zárásaként a büntetés-végrehajtási szakirány szakká történő fejlesztéséről számolt be Czenczer Orsolya bv. alezredes, egyetemi docens.

A megújulás képességét demonstráló, ám ugyanakkor gyakorlati hasznossággal bíró előadások az innovatív szemlélet szellemiségének megfelelve nyújtottak értékes és új információkat a hallgatóságnak.


Szöveg: Bogotyán Róbert, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Bogotyán Róbert