NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Kari Napi Estélyt szervezett a Rendészettudományi Kar

A Rendészettudományi Kar vezetése első alkalommal, hagyományteremtő céllal Kari Napi Estélyt rendezett, melynek a Honvéd Kulturális Központ, a Stefánia Palota adott otthont. 

Kovács Gábor r. vezérőrnagy, dékán megnyitó gondolataiban megemlékezett arról, hogy a rendezvény időpontjában Budapest a 150. születésnapját ünnepelte, 102 évvel ezelőtt pedig megszervezték az első rendőrtisztviselői tanfolyamot. Kiemelte, hogy az RTK kiváló közösséget képvisel, majd a szervezeti kultúra fontosságát emelte ki. Végezetül megköszönte minden Kari dolgozónak az áldozatos munkáját. 

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Gömbös Sándor r. dandártábornok, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója, Schmehl János  bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese, Seres József r. ezredes, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese, Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy, a BM oktatási főszemlélője és Boda József ny. nemzetbiztonsági vezérőrnagy, a BM képviselője az egyetem Tanácsadói Testületében. 

A szalon- és tánczenét a Készenléti Rendőrség KR Gang szolgáltatta, az RTK hallgatói pedig műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.


Szöveg: Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Bodó Pál