NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

NAV hallgatói szakmai napok

Az NKE RTK szakmai hetén a II-III-IV. évfolyamos vám- és pénzügyőri, valamint az adó- és pénzügyi nyomozó szakirányos, nappali munkarendű hallgatók a NAV szakemberei által tartott előadásokon vehettek részt.

Január utolsó napján Turi Zsolt püőr. ezredes, a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézetének szakértője mutatta be a pénzügyőrség történetével és kiemelt szereplőivel – többek között Bittermann Bélával és Arday Ignáccal – foglalkozó szerteágazó kutatásait és annak eredményeit. Az előadás során a hallgatók ötleteket kaphattak a tudományos diákköri és szakdolgozati témaválasztáshoz, valamint gyakorlati, kutatás-módszertani tanácsokat a megvalósításhoz.
 
Másnap a NAV Repülőtéri Igazgatóságának szerteágazó feladataiba nyerhettek bepillantást a jelenlévők, Sepsi Edit Ilona püőr. ezredes, vám igazgatóhelyettes, valamint Tasnádi Bence és Resch Gergő püőr. főhadnagyok segítségével. A hallgatók megismerhették az Igazgatóság szakmai tevékenységét, a nemzetközi áruforgalomban betöltött szerepét és az utasforgalomban jelentkező feladatokat. Képet kaptak többek között a védjegyoltalom alá eső termékek jogosulatlan behozatalának kiszűrésével kapcsolatos tevékenységükről, az egyes termékek áruvizsgálatának kiválasztásakor alkalmazott módszerekről, és a társhatóságokkal történő együttműködésekről is.


Szöveg: Czene-Polgár Viktória, Szappanos Edit, Deák József

Fotó: Czene-Polgár Viktória, Szappanos Edit