NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Szakkollégista hallgatóink megtartották a tanév első gyűlését

A Szent György Szakkollégium megtartotta a 2023/24. tanév II. szemeszterének első gyűlését, melyen részt vett Blaskó Béla r. vezérőrnagy, egyetemi tanár, professor emeritus, a Szent György Szakkollégium elnöke, Horgos Lívia adjunktus, a Szakkollégium igazgatója, Bogotyán Róbert Lajos bv. ezredes, a Szakkollégium igazgatóhelyettese, valamint meghívott vendégként Árpás Béla r. alezredes, a Bűnügyi, Gazdaságvédelmi és Kiberbűnözés Elleni Tanszék oktatója.

A Szakkollégium hallgató tagjai megismerték a Ludovika Tehetségközpont Osztály által biztosított szakmai támogatás tartalmát. Ennek során ismertetésre került a pályázatok jelentősége, melyek elnyerésével az NKE által a Szakkollégiumokkal szemben elvárt szakmai követelmények -mint a fejlődés, a láthatóság, az együttműködés és a nemzetköziesítés- minél magasabb szinten fognak a jövőben megvalósulni.

A szakkollégisták érdeklődéssel fogadták annak lehetőségét, hogy tagként beléphetnek a Magyar Rendészettudományi Társaságba, melynek programjai által további lehetőségük adódik szakmai ismereteik bővítésére, valamint tudományos tanulmányok megírására és megjelentetésére is.

A gyűlésen bemutatkozott Árpás Béla r. alezredes, aki ennek során ismertette eddigi szakmai életútját. Az alezredes ettől a félévtől az Anti Csaba r. alezredes által vezetett Kriminalisztikai Szakmai Műhely munkájában vesz részt, segítve a vezető tevékenységét.
A Szakkollégium aktív tagjai ezt követően titkos szavazással megválasztották a Szent György Szakkollégium hallgatói igazgatóhelyettesének Szexer Róbert r. őrmestert.

Az értekezlet zárásaként a tagok elbúcsúztak a negyedéves hallgatóktól, majd sor került a Senior tagok ünnepélyes felavatására és okleveleik átadására.


Szöveg: Zsilák Balázs Zoltán, Horgos Lívia, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Bodó Pál