NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Szakmai előadást szervezett a Szent György Szakkollégium

A Szent György Szakkollégium a Híres magyar detektívek - Hírhedt magyar bűnesetek előadássorozat keretében a „Diósdi kettős gyilkosság” címmel nyílt, regisztrációhoz kötött szakmai előadást szervezett. A rendezvényt Horgos Lívia adjunktus, a Szakkollégium igazgatója nyitotta meg. 

Az előadást Varga Béla r. alezredes, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Főosztály Bűnügyi Osztály Rablási Alosztály alosztályvezetője tartotta a nagy létszámú hallgatóságnak, melynek középpontjában a diósdi maffiaper állt. 

Az előadó rendkívül informatív és humoros prezentációjának köszönhetően a hallgatók részletekbe menően ismerhették meg a Koszi-klán működését és bukását, a tagok által elkövetett bűncselekményeket, az ügyben alkalmazott sajátos nyomozati eljárásokat, és a rendőrség szervezett bűnözés elleni harcának technikáit és taktikáit. Az előadás során szó esett olajszőkítésről, védelmi pénzek beszedéséről, emberölésről, bérgyilkosokról, fegyverekről, robbantásról, pénzmosásról, és sok más olyan dologról is, amelyeket eddig leginkább csak mozivásznon láthattak a hallgatók. Az önmagában is izgalmas történetet Varga alezredes szellemes előadói stílusa csak még színesebbé tette a résztvevők örömére.

A „Híres magyar detektívek - Hírhedt magyar bűnesetek” előadássorozat megindulása óta a Szent György Szakkollégium rendezvényei között ezek kiemelt jelentőségűek. Reméljük, hogy a következő alkalom is hasonlóan nagy érdeklődést vált ki az egyetem hallgatóiból, és ugyanolyan felejthetetlen élmény marad számukra, mint az eddigiek.


Szöveg: Zsilák Balázs Zoltán, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Bodó Pál, Zsilák Balázs Zoltán