NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Előadások hangzottak el a rendezvénybiztosítás alapjairól a Szakkollégiumban

A Szent György Szakkollégium szervezésében, zártkörű rendezvényként került megtartásra Csörget Zoltán r. alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Biztosítási Osztály vezetője és Szentiványi Balázs r. alezredes, a BRFK kiemelt főelőadója előadása a BRFK Biztosítási Osztály felépítéséről és a biztosítási feladatok ellátásáról, akiket Horgos Lívia adjunktus, a Szakkollégium igazgatója fogadott.

Az előadók részletesen ismertették a Biztosítási Osztály felépítését, az általuk végzett különféle feladatokat és a rendezvénybiztosítás tervezését, szervezését. Bemutatták tevékenységi körüket közelmúltbeli példákon keresztül (pápalátogatás, Budapest Pride, futballmérkőzések), ezzel is színesítve előadásukat.

Az esemény során szó esett a “spotter” szerepkör fontosságáról, a rendbiztosi feladatok ellátásáról, a csapatszolgálat szervezéséről, de a résztvevők még azt is megtudhatták, mi az az “ustawka”, és milyen terhet ró a rendvédelmi szervekre.

Előadásukat videóanyagok vetítésével zárták, melynek segítségével egyaránt humorosan és szemléletesen demonstrálták a testkamera működését, használatának jelentőségét.


Szöveg: Zsilák Balázs Zoltán, Horgos Lívia, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Bodó Pál, Zsilák Balázs Zoltán