NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Bűnmegelőzési kapitánysági konferencia civileknek RTK oktatókkal

Április 10-én, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság tartott konferenciát egyebek közt az NKE RTK oktatóival a helyi önkormányzat, civil szervezetek és iskolák képviselőinek.  

A tanácskozást Németh Miklós r. alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője nyitotta meg. Az eseményen jelen volt Szabó Vendel r. ezredes is, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Halász Attila r. alezredes, rendőrségi tanácsos és Törköly László r. alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság megbízott vezetője. Szabó Vendel üdvözölte a résztvevőket, kiemelve a rendezvény jelentőségét a rendőrségi munkában, az érintettek tájékoztatásában. Szintén köszöntötte a meghívottakat a konferencia moderátora, Molnár Katalin, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának (RTK) Magatartástudományi Tanszékének docense, aki az előadásokat és a záró pódiumbeszélgetést hangolta össze a nap során.

Elsőként Kiss Dénes r. őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője adott elő a kiberbűnözés aktuális trendjeiről, kihívásairól. Pető Attila közlekedési szakoktató az első magyar női autósiskola vezetőjeként az autófeltörés témakörét járta körül.  A „kreszprofesszor”-ként ismertséget szerzett szakembert Major Róbert r. ezredes váltotta a pulpituson, az RTK Közbiztonsági Tanszékének vezetője. Ő az ittas és bódult járművezetésről tartott prezentációt, kiemelve a közúti biztonság fontosságát és az ilyen jelenségek elleni hatékony fellépés és a megelőzés módszereit.

Végül Ijjas Bernadett pszichológus, a Magyar Református Egyház Újvárosi Drogambulancia intézményvezető-helyettese beszélt a droghasználat megítéléséről és a megelőzés jelentőségéről, rávilágítva a drogok által okozott veszélyekre és azok kezelési lehetőségeire.

A szakmai nap pódiumbeszélgetéssel zárult. A konferencia hozzájárult a rendőrség és a civil szervezetek közötti kapcsolatok erősítéséhez és az információáramlás javításához a bűnelkövetés elleni hatékonyabb küzdelem érdekében.

 

Forrás: https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2024/04/konferenciat-tartottak-civileknek-a-rendor-kapitanysagon#google_vignette

Szöveg: Török Tímea, Deák József

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő