NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Elindult a Szent György Szakkollégium mentorprogramja

Verhóczki János r. ezredes, tanulmányi osztályvezető közreműködésével tizennégy fő szakkollégiumi hallgatóval megindult a Szent György Szakkollégium mentorprogramja.

Ennek keretében hallgatóink rendészeti technikumban tanuló fiataloknak kínálnak lehetőséget az egyetemi élet megismerésére, a felvételi eljárásra történő könnyebb felkészülésre, a különféle előadásokon való részvételre, a jövőbeni életpályájukat érintő szakmai tanulmányok elmélyítésére.

A mentorprogram keretében, a szakkollégium hallgatói eddig a BMSZ Than Károly Ökoiskola és Technikum tizennégy, valamint az Érdi SZC Kós Károly Technikum huszonnégy diákjával ismerkedhettek meg. A játékos feladatokkal színesített kapcsolatépítő program keretében a Than Károly Ökoiskola és Technikum diákjai egyetemünkre látogatva megtekintették a Ludovika Campust, az Oktatási Központot, valamint a Diószegi utcai Rendészeti Oktatási Épületet és Kollégiumot. A Kós Károly Technikumba pedig az RTK-s mentorok látogattak el, hogy megismerkedhessenek jövendőbeli mentoráltjaikkal.

A nevesített technikumok diákjai rendkívül pozitívan értékelték hallgatóink motiváltságát a mentorprogram kialakítására. A szakkollégium tagjai pedig szintén izgatottan várják a közös munkát.


Szöveg: Zsilák Balázs Zoltán, Deák József

Fotó: Szent György Szakkollégium