NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Bv továbbképzés fegyelmi és nyomozótiszteknek kari meghívottakkal

A büntetés-végrehajtási szervezetnél szolgálatot teljesítő fegyelmi és nyomozótisztek idei összevont továbbképzésén az NKE RTK több munkatársa is meghívott előadóként vett részt.

A tervezett program Pilisszentkereszten, a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási Továbbképzési és Rehabilitációs Központjában zajlott június 3-án, ahova karunktól Hautzinger Zoltán r. ezredes, oktatási dékánhelyettest, Mészáros Bence r. ezredes, mb. tanszékvezetőt, valamint Gyaraki Réka r. őrnagyot hívták meg előadás tartására. 

Csiha Gábor ezredes, fellebbviteli főügyészségi katonai osztályvezető ügyész, „A II. fokú katonai büntetőeljárás büntetés-kiszabási gyakorlata ügyészi és bírói oldalról” című előadása után, a témához kapcsolódóan Hautzinger Zoltán r. ezredes az elhangzottak gyakorlati és elméleti megvalósulásáról, javaslatairól, valamint jogszabályok értelmezéséről tartotta meg prezentációját, egyúttal a résztvevők kérdéseire adott válaszaival tette közérthetőbbé a katonai büntetőeljárás gyakorlatát.

Ezt követően Mészáros Bence r. ezredes „A kriminalisztikai gondolkodás szerepe a megismerésben és a bizonyításban” témában adott elő, szólva a kriminalisztikai kérdések mellett az életellenes bűncselekmények nyomozásáról, a keletkezett nyomokról és rögzítésük fontosságáról. Gyaraki Réka r. őrnagy a kiberbűnözés, kibervédelem és kiberbiztonság különbségéről, mindennapi életünkben betöltött szerepéről és a biztonságtudatosság jelentőségéről beszélt. 


Szöveg: Gyaraki Réka, Deák József

Fotó: Gyaraki Réka