NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Alumni tag levele dékán úrhoz

Örömmel osztjuk meg a Belügyi Nyugdíjasok Budapesti Egyesülete Határőr Tagozatának elnöke, Alumni tagunk levelét.
 
Egy levél valóban képes arra, hogy általa megismerjük az írójának érzéseit, gondolatait, miközben inspirációt és örömet ad olvasójának.

A Tagozat elnöke nem csupán megéli az általunk szervezett Alumni eseményeket, hanem tovább is adja örömét. Az ilyen visszajelzések tovább erősítik bennünk, hogy maradandót alkossunk a közösségépítésben, valamint erősítsük az Alma Materhez tartozás fontosságát.
A levél közzétételét annak írója engedélyezte.


 
Prof. Dr. KOVÁCS GÁBOR rendőr vezérőrnagy
Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar
dékán
Budapest

Tisztelt Vezérőrnagy Úr!

A NKE Alumni közösségével, a Rendészettudományi Kar Határrendészeti Tanszékével a Belügyi Nyugdíjasok Budapesti Egyesülete Határőr Tagozatának immáron több, mint nyolc évre visszatekintő, minden érintett fél által kölcsönösen előnyös együttműködése van. Ez az együttműködés bővült ki két éve a Határőr Kultúráért Alapítvánnyal, ami új szint és új lehetőségeket hozott be számunkra a határőr múltunk, hagyományunk ápolásában.

Ennek az együttműködésnek volt egy – számunkra – nagyon jelentős állomása, rendezvénye az ez év május 24.-ei látogatás a déli határszakaszra a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra, és annak a Tompai Határrendészeti Kirendeltségére, a biztonsági határzár megtekintésére. E látogatás alkalmával képet kaptunk az ott folyó nagyon felelősségteljes munkáról, a maga valóságában megtekinthettük a határzárat, és bepillanthattunk a határőr hagyományok ápolásának gyakorlatába a rendőrkapitányságon. Mindezek olyan maradandó élményt nyújtottak számunkra, amelyeket életünk hátralévő részében magunkkal viszünk.

Ön személy szerint is nagyon sokat tett és tesz a mai napig is azért, hogy együttműködésünk minél eredményesebb és sokoldalúbb legyen. Ennek az együttműködésnek a létrejötte is a személyes támogatásának köszönhető és kitüntető figyelmét azóta is élvezhetjük. Természetesen ez az együttműködés nem lehetett volna ilyen gördülékeny és eredményes a kar Határrendészeti Tanszékének, a Határőr Kultúráért Alapítvány vezetőinek, munkatársainak odaadó, szinte a lehetetlent nem ismerő munkája nélkül.

Tisztelt Vezérőrnagy Úr!

A tagozatunk érdekében kifejtett nagyon figyelmes, körültekintő, eredményes és számunkra maradandó élmény nyújtó munkát Önnek, a tanszék és az alapítvány vezetőinek és minden munkatársának a saját magam, a tagozat vezetősége és minden tagja nevében ezúton tisztelettel megköszönöm. Felelősségteljes munkájukhoz a továbbiakban is nagyon jó egészséget és munkasikereket kívánok, amihez szerény eszközeinkkel továbbra is igyekszünk hozzájárulni.

Budapest, 2024. június 04.

 

Tisztelettel:
Felföldi László ny. hőr. alez.
BNYBE Határőr Tagozat elnöke

 
Szöveg: D. Tóth Norbert, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Illusztráció